Kohtla-Järvel võetakse kasutusele maa-alused prügikonteinerid

Copy
Maa-alused prügikonteinerid. Foto on illustratiivne.
Maa-alused prügikonteinerid. Foto on illustratiivne. Foto: Erakogu

Kõik Kohtla-Järve koolid, lasteaiad ja muud linnaasutused lähevad järgmisel aastal üle uuele jäätmekogumissüsteemile: kasutusele võetakse  süvakogumismahutid ehk maa-alused prügikonteinerid. Need on kavas paigaldada 25 kohta.

Iga kool ja lasteaed saab neli sellist konteinerit: kolm olmejäätmete, paberi ja papi ning segajäätmete ning üks biojäätmete tarvis. Kultuuriasutused saavad igaüks ühe konteineri.

Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodini sõnul plaanitakse uute konteinerite jaoks süvendite rajamist alustada kevadel. Tema sõnul on maa-alused prügikonteinerid pikaajaline, esteetiline, mugav ja keskkonnasõbralik jäätmete kogumise viis, mille puhul paikneb suur osa konteinerist silma alt ära − maa all. Tihedalt liibuv kaas hoiab eemale linde, kes praegu kasutusel olevatest konteineritest pahatihti prahti laiali tassivad. Välistatud on ka nende konteinerite süttimised ja kahjustused, mida praegu samuti üsna sageli ette tuleb − ühesõnaga on tegemist igati kasutuskindla ja praktilise lahendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles