JUHTKIRI Palju õnne, head lugejad!

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Põhjaranniku 30. sünnipäeva puhul on kõige rohkem põhjust õnne soovida meie lugejatele. 

Ajalehte, mis on 30 aastat toonud lugejateni päevakajalisi kohalikke sündmusi, olles sel moel ka kohaliku kroonika kirjutajaks, ei oleks võimalik teha, kui puuduks arvukas lugejaskond. Sõltumatut ajakirjandust saab teha vaid siis, kui on lugejaid, kes on nõus selle sisu eest maksma. See ongi põhiline, mis eristab vaba ajakirjandust ülejäänud meedialaadsetest toodetest. 

30 aasta jooksul on lugejateni jõudnud 7118 Põhjaranniku numbrit. Paralleelselt sellega ilmuvad Ida-Virumaa lood ja uudised ka meie veebiportaalis, mida loetakse üle Eesti. Ainuüksi lõppeval aastal oleme avaldanud üle 2300 artikli nii eesti kui ka vene keeles. Oleme püüdnud peegeldada Ida-Virumaa elu võimalikult mitmekülgselt, haaravalt ja objektiivselt. Põhjaranniku ja venekeelse Severnoje Poberežje lugejaskond ulatub üle 100 000 inimese. 

Tänapäeva tohutus infotulvas on oluline seda rägastikku ka veidi korrastada ja Põhjarannik teebki seda, püüdes koondada oma väljaannetesse kõige olulisema Ida-Virumaal toimuvast, seista maakonna huvide eest ja olla tribüüniks, kus kohtuvad erinevad vaated ja seisukohad. Selles seisnebki Põhjaranniku põhiline unikaalsus igaühele, kes tunneb end seotud Ida-Virumaaga. 

Novembris tehtud lugejauuring, mille tulemustest tänases lehes kirjutame, toob esile, et valdav osa lugejatest peab Põhjarannikut usaldusväärseks ja objektiivseks infokanaliks, mis kajastab kohalikku elu operatiivselt ja huvitavalt. Selline tagasiside, samuti lugejate kommentaarid ja ettepanekud on meile olulised, sest varu, kuidas paremaks saada, on alati ja eksimise eest pole keegi tegijatest kaitstud. 

Oleme tänulikud, et lugejad hindavad meie pingutust teha parimat võimalikku ajakirjandust Ida-Virumaal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles