Korterielanik seostab seintesse tekkinud pragu koolimaja lammutamisega

Põhjarannik
Copy
Seinast lahti löönud tapeeti eemale tõmmates paljastus pikk vonklev pragu.
Seinast lahti löönud tapeeti eemale tõmmates paljastus pikk vonklev pragu. Foto: Erakogu

Jõhvis Hariduse t 8 asuvas majas märkas elanik seinast lahti löönud tapeedi all vonklevat pragu just siis, kui teisel pool tänavat mürinaga vana koolimaja lammutati.

Hariduse t 8 korteriühistu esimees Erle Sepp saatis Jõhvi vallavalitsusele kirja, teavitades ühe korteri seina tekkinud praost.

"Korteri omanik ja pärast ka üürnik pöördusid minu poole murega, et korteri seintesse on tekkinud praod. Praod tekkisid siis, kui lammutati kõrval olevat koolimaja. Omanik on mures, kas need praod on ohtlikud. Palun abi väljaselgitamisel, kas praod on tekkinud seoses koolimaja lammutamisega," kirjutas ta.

Sepa sõnul rääkis korteri üürnik, et koolimaja lammutamise ajal lõi ühes kohas tapeedi seinast lahti. Kui ta siis tapeedi eemale tõmbas, paljastus selle all pikk pragu.

"See viienda korruse korter asub maja selles otsas, mis on koolimajale kõige lähemal. Vibratsiooni oli lammutamise ajal tunda ka maja teise otsa," rääkis Sepp.

Ükski teine majaelanik pole pragude pärast tema poole pöördunud. Küll aga vaatas Sepp esmaspäeval üle trepikoja, kus asub praoga korter, ning leidis mõned praod ka trepikoja aknapoolsetes seintes. Kas need on sinna hiljaaegu tekkinud või juba pikemat aega olnud, ta muidugi öelda ei teadnud.

Jõhvi vallavalitsuse ehitus- ja projekteerimisspetsialist Anton Nesterov, kellele kiri suunati, ütles, et pole veel kirja lugenud.

"Olen praegu puhkusel, reedel küll nägin, et kiri on tulnud, aga ei saanud seda lahti. Jaanuaris käime kohapeal vaatamas ja tegeleme sellega," lubas ta.

Vallavalitsuse majandusspetsialist Aivo Tamm ütles, et kuigi temagi pole pragu oma silmaga näinud, ei julge ta selle tekkimist küll lammutustöödega seostada. Seda enam, et tegemist on enam kui pool sajandit tagasi ehitatud majaga ja olenevalt ehituskvaliteedist võib vanades majades ikka üht-teist ilmnema hakata.

"Vaatamas peab muidugi käima," kinnitas ta.

Kui ka naabruses toimunud lammutamisel süüd ei ole, siis seda oskab ehituse asjatundja vahest ikka hinnata, kas pragu on ohtlik ja mida sellega ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles