Eduard Odinetsist sai riigi tähtsaim korruptsiooniga võitleja

Erik Gamzejev
Copy
Eduard Odinets.
Eduard Odinets. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Katri Raigi asendusliikmena riigikogusse pääsenud Eduard Odinets "päris" temalt ka riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe ametikoha. 

Neljapäeval komisjoni esimeheks valitud sotsiaaldemokraat Odinets ütles, et üks komisjoni põhiteemasid on praegu jälgida, kui otstarbekalt ja läbipaistvalt on kasutatud riigieelarvest jagatud kriisiaja toetusi.  

"Me ei tegele niivõrd üksikjuhtumitega, kuivõrd jälgime terviksüsteemi," ütles ta. "Kuid kui me näeme konkreetseid süüteo tunnuseid, siis anname kogutud materjalid üle politseile ja prokuratuurile." 

Odinetsi sõnul on üks valdkond, mida komisjon jälgib, niinimetatud vaktsiinikorruptsioon, aga ka erakondade rahastamisega, poliitiliste nõunike majanduslike huvidega ja kohalike omavalitsuste tegevusega seotud teemad.  

Korruptsioonivastase komisjoni aseesimees on Valdo Randpere (Reformierakond) ja komisjoni kuuluvad veel Priit Sibul (Isamaa), Marko Šorin (Keskerakond) ja Paul Puustusmaa (EKRE).     

Korruptsioonivastane erikomisjon jälgib, et rakendataks Eesti riigi seadustes sätestatud korruptsioonivastaseid meetmeid. Komisjon arutab ja hindab seaduses loetletud ametiisikute võimalikke korruptsioonijuhtumeid, jälgib riigikogu liikmete tegevuspiirangutest kinnipidamist ja kontrollib huvide deklaratsioone. Kord aastas esitab erikomisjon riigikogule ülevaate oma tegevusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles