Marja-Liisa Veiser: praegune valitsus kavandab Ida-Virumaal plahvatuslikku töötuse kasvu

Marja-Liisa Veiser
, Lüganuse volikogu liige
Copy
MARJA-LIISA VEISER, Isamaa eestseisuse liige ja Lüganuse osakonna esimees
MARJA-LIISA VEISER, Isamaa eestseisuse liige ja Lüganuse osakonna esimees Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Praeguse valitsuse koalitsioonileping, mis on üpris lakooniline ja üldsõnaline, tundub pigem kiirlahendusena, kust selgeid või märkimisväärseid ambitsioone ei silma, konkreetsetest eesmärkidest rääkimata.

Kurvastavalt on rõhuasetus seatud põlevkivi väärindamise lõpetamisele, mida õigustatakse rohepöördega. Sisuliselt tähendab see Ida-Virumaa ühe olulisema majandussektori väljasuretamist ja töötuse plahvatuslikku kasvu.

Kas see on parim lahendus Ida-Virumaa ja ka kogu Eesti jaoks − julgen sügavalt kahelda. Vana lõhkuda on ikka lihtsam kui uut jätkusuutlikult ehitada, aga ilmselgelt vajab Ida-Virumaa uusi alternatiive.

Ilmselt siiski kaheaastase valitsemisperioodiga suuri samme või arvestatavat läbimurret teha ei jõua, seda enam, et kogu edasiminek sõltub eeskätt sellest, kuidas praegune valitsus saab hakkama koroonaviirusest tingitud majanduskriisiga. Kahjuks ei ole meie senine käekäik kõigi nende piirangute kiuste just kõige positiivsemaid ilminguid kaasa toonud, pigem vastupidi.

Majanduskriisi seisukohalt oleks oluline rõhuda avaliku sektori investeeringute arvestatavale ja jõulisele kasvule, kuivõrd erasektori võimalused on kriisiga üsna kokku tõmbunud. Eks näis, mida need kaks aastat meile toovad. Nagu öeldakse: tibusid loetakse sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles