NÄDALA KUJU Dmitri Lipatov

Põhjarannik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Sellest nädalast sai piirilinna vee-ettevõtte Narva Vesi juhiks pikka aega Eesti Energia ettevõtetes mitmes ametis, sealhulgas õlitehase direktorina töötanud Dmitri Lipatov.

Linnale kuuluva Narva Vee juhatuse liikme amet on siiani olnud poliitiline ning traditsiooniliselt seostatud linnas aastaid võimul olnud Keskerakonna kontrolliga. Ettevõtte kohal hõljub siiani korruptsioonikuritegudes süüdimõistetud endise firma juhi, pikaaegse Narva halli kardinali Aleksei Voronovi vari.

Pärast teda sai juhatuse liikme koha Renata Metsis, kellele aga heideti ette töökohtade arvu suurendamist ning seda, et ta võttis tööle paar päeva varem Narva linnapea kohalt tagandatud Aleksei Jevgrafovi.

Lipatovil on nüüd suur missioon: puhastada linna jaoks oluline ettevõte poliitmängudest ning korruptsioonihõngust. See on märgiline olukord, sest teame, et omavalitsustele kuuluvatest ettevõtetest armastavad poliitikud sageli poliitilist omakasu hankida.

Loodetavasti suudab ta panna ettevõtte nii tööle, et veefirma ei hakka enam linna ja elanike huvide kõrval poliitikute omade eest hoolitsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles