NÄDALA KUJU − Eneli Jefimova

Põhjarannik
Copy
Foto: Tairo Lutter / Postimees

14aastane Sillamäe tüdruk Eneli Jefimova on võitnud sel kevadsuvel Eesti spordihuviliste südamed.

Üks asi on võimsad saavutused vaid mõne kuu jooksul: Eesti rekordid, olümpianormi täitmine, Euroopa juunioride meistrivõistluste medalid, täiskasvanute EMil finaali ja olümpial poolfinaali jõudmine, mis muu hulgas tähendab ka Ida-Virumaa naissportlaste parimat tulemust individuaalala olümpiamängudel.

Samas on ta end näidanud ka sümpaatse ja siira sportlasena, kes ei peida pisaraid, kui kõik ei õnnestu päris sada protsenti nii, nagu ta on ise soovinud. Seegi näitab sportlase hinge ja sisu ning teeb ta kaasaelajatele lähedasemaks.

Enelil ja tema perel on jagunud julgust teha suuri otsuseid, et suurte eesmärkide poole rühkida. 12aastaselt läks ta üksinda õppima ja treenima Tallinna. Tema treenerid Sillamäel olid teinud suurepärast tööd, aga selleks, et jõuda ujumise kõige kõrgemasse tippu, oli vaja edasi minna. Juba kas või seetõttu, et kohalikus 25meetrises ujulas harjutades on maailma tippu kuuluvate konkurentidega sammu pidada raske. See otsus ja koostöö treener Henry Heinaga on seni läinud uskumatult hästi täkkesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles