1 KÜSIMUS ⟩ Mida võtate ette, et kohtupidamine Viru maakohtus ei pikeneks?

Põhjarannik
Copy
Justiitsminister MARIS LAURI:
Justiitsminister MARIS LAURI: Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Viru maakohtu kohtunik Olev Mihkelson kirjutas eelmisel nädalal Põhjarannikus, et lähitulevikus on Harju maakohtu kohtuasjade ümberjagamise tõttu suurenemas Viru maakohtu kohtunike töökoormus, mis toob kaasa kohtumenetluse pikenemise ja võib kahjustada ka kohtupidamise kvaliteeti.

Justiitsministeerium tegeleb kõikide kohtute koormuse probleemidega ja oleme kursis ka Viru maakohtu spetsiifiliste teemadega ning otsime sealsetele probleemidele lahendusi.

2020. aastal said kohtud endale hoobasid juurde, et jagada asju ümber, korraldada menetluslähetusi ning võimaldada pensionile jääval kohtunikul töölaud puhtaks teha. On positiivne, et eelmisel aastal jõustunud säte on leidnud esimest korda kasutust ringkonnakohtu esimeeste poolt ning sättega on võimalik ka edaspidi, kui Viru maakohtu koormus kasvab, asju ajutiselt teistesse maakohtutesse ümber tõsta.

Loodame, et järgmise kohtuarenduse eelnõuga saavad kohtud töökorralduse võrdsustamiseks veelgi hoobasid juurde, kuid muudatused ei saa sündida üle öö. Harju maakohtu koormus ei vähene kohe, kuid justiitsministeerium jälgib kohtute töökoormust pidevalt, et vältida ülekoormust neis kohtutes, kuhu kohtuasju ümber jagati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles