NÄDALA KUJU ⟩ Aleksei Naumkin

Põhjarannik
Copy
Aleksei Naumkin.
Aleksei Naumkin. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel nädalal sai Jõhvi volikogu endine esimees Aleksei Naumkin väikese magusa võidu, kui tuli vastus rahandusministeeriumilt tema päringule Naumkini ametist tagandamise kohta.

See võib tunduda imelikuna, aga juba ammu ei võeta Jõhvis selliseid ministeeriumiametnike seisukohti enam tõsiselt, öeldes: aga meil on teine arvamus. Ja tõsi ta on, et pärast maavalitsuste kadumist on omavalitsustes õiguslikku isetegevust palju rohkem kui enne. Jõhvi vallavalitsuses on koos vallasekretäriga ametis kolm juristi, volikogus nimetab end juristiks kolm liiget. Öeldakse, et seal, kus on kaks juristi, on kolm arvamust. Jõhvis see nii ongi. Seadused on ju sageli tõlgendatavad ja poliitikutel tekib alatasa ahvatlus tõlgendada neid nii, nagu endale kasulik on.

Ega Naumkinigi seekordne väike lohutusauhind ministeeriumiametnikult eriti midagi sisuliselt muuda. Isegi tema ei lähe ilmselt kohtusse vaidlema, sest valimisteni on jäänud veidi üle kahe kuu ning kuni kohus otsuseni jõuab, on Jõhvis ammu uus volikogu ja kohtu otsusel saab olema vaid pretsedendi tähendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles