NÄDALA KUJU ⟩ Tõnis Mölder

Põhjarannik
Copy
Tõnis Mölder
Tõnis Mölder Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskkonnaminister Tõnis Möldriga ilmus selle nädala teisipäevases Põhjarannikus intervjuu, kus ta teatas, et põlevkivisektor on riigi jaoks prioriteet. Seda sõnakõlksu kuuleme Ida-Virumaa puhul valitsuse liikmete suust juba aastakümneid. Kuid ometi ütles minister midagi väga olulist.

Kui siiani on praeguse valitsuse liikmed rääkinud üsna arusaamatut juttu selle kohta, et mis siis valitsuse meelest põlevkivisektorist kogu selle rohepöördepoliitika käigus saab, siis Mölder tunnistas, et tegelikult ei teagi seda täpselt keegi, sest Eestil ei ole selles asjas seisukohta.

Riik justkui eeldab, et põlevkivisfäärile tehakse Euroopa Liidus erisusi. "Kas need tulevad, millised on keskkonnatemaatilised tingimused − see eeldab kõigepealt riigisiseseid kokkuleppeid. Seni neid läbirääkimisi veel olnud ei ole. Et öelda, millise positsiooniga me läbirääkimiste laua taha läheme, tuleb enne korjata huvigruppidelt, tööstusharudelt ja ministeeriumidelt kokku sisendid."

See on muidugi häbilugu, et Eestil pole siiani nii olulises küsimuses seisukohta. Enamgi veel: seda pole isegi veel kujundama hakatud, nagu keskkonnaministri jutust aru võib saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles