REPLIIK ⟩ Kas Jüri Ratas lahkub Keskerakonna juhi kohalt?

Erik Gamzejev
Copy
Jüri Ratas ütles kolm aastat tagasi, et tema juhitavas Keskerakonnas ei ole kohta nendele Narva volikogu liikmetele, kes sealt tookord üksmeelselt välja astusid, aga nüüd on enamik neist tagasi võetud.
Jüri Ratas ütles kolm aastat tagasi, et tema juhitavas Keskerakonnas ei ole kohta nendele Narva volikogu liikmetele, kes sealt tookord üksmeelselt välja astusid, aga nüüd on enamik neist tagasi võetud. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

"Minu juhitavas Keskerakonnas selliseid inimesi olla ei saa!" Sellise tema enda kohta üllatavalt selge sõnumi andis Keskerakonna esimees Jüri Ratas 2018. aasta augustis, mil Narva volikogu keskfraktsiooni peaaegu kõik liikmed eesotsas Aleksei Voronoviga üksmeelselt Keskerakonnast lahkusid.

Nad reageerisid nõnda teravalt partei juhtkonna suunisele, et korruptsioonikahtluse saanud saadikud peaksid uurimise ajaks end volikogust taandama.

Kui Ratase sõnasabast kinni võtta, siis peaks ta nüüd Keskerakonna juhi esimehe kohalt lahkuma, sest suurema osa nendest Narva saadikutest on nüüd Keskerakond oma ridadesse tagasi võtnud. Vaid Voronov ise, kes on jõudnud vahepeal korruptsioonikuritegude eest ka vanglakaristus kanda, ja mõned EKRE poole hoidma hakanud ekstsentristid on jäänud veel vastu võtmata. Aga enamik sellest "klikist" (aseesimees Jaanus Karilaidi sõnakasutus) on tagasi Keskerakonnas, mida juhib endiselt Jüri Ratas.

Kahju, et Keskerakonna katsed leida Narvas uusi liidreid ja ehitada üles uuenenud organisatsioon läbi kukkusid. Sellega kaasneb oht tüürida piirilinna valitsemiskultuur tagasi minevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles