VIDEO ⟩ Kohtla-Järvel valmis 14 miljonit eurot maksnud ujulaga spordikeskus

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järvel valmis spordikeskus.mp4
Kohtla-Järvel valmis spordikeskus.mp4 Foto: Pilt videost

Kohtla-Järvel valmis 14 miljonit eurot maksma läinud Wiru spordikeskus, kus on ujula, lastebassein, pallimängude saal ning mitu võimlemissaali. 

Mõned aastad tagasi Ida-Virumaal omanimelise korvpallikooli rajanud endine Eesti koondise korvpallur Reinar Hallik tõdes, et see on treeninguteks parim korvpallisaal Ida-Virumaal. Ta kavatseb enam kui 200 õpilasega korvpallikooli tegevust laiendada ka Kohtla-Järvele. 

Alates teisipäevast algavad uues spordikeskuses spordiklubide trennid. Üksikharrastajad pääsevad keskusesse loodetavasti septembri alguses, mil peaksid saabuma riietuskapid, mille tarne on viibinud.

Kohtla-Järve võimud kavandasid selle spordikeskuse rajamist üle 15 aasta. Tema maksumus kujunes plaanitust ligemale kolm korda kallimaks vaatamata sellele, et eraldi pallimängude korpus jäi rahapuuduse tõttu esialgu rajamata. Korvpallirõngad ja võrkpallivõrk paigutati saali, mis oli kavandatud tennise ja sulgpalli jaoks. Seetõttu ei saa saalis korraldada suuremaid võistlusi, kuna seal puuduvad pealtvaatajate kohad. 

Uus spordikeskus paikneb Järveküla teel vana spordihoone ja ujula vastas. Vana spordihoone on kavas pärast remonti kohandada raskejõustiku alade jaoks, vana ujula lammutatakse ja selle kohale on kavas rajada hostel. 

Wiru spordikeskuse ehitas Nordecon. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles