JUHTKIRI ⟩ Kas veteranpoliitiku lahkumine mõjutab Jõhvi võimu?

Põhjarannik
Copy
Niina Neglason.
Niina Neglason. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi volikogu esimehe Niina Neglasoni otsus lahkuda aktiivsest poliitikast on maakonnakeskuse valitsemise ajaloos kahtlemata tähelepanuväärne sündmus.

Neglasoni mõju viimase 18 aasta jooksul Jõhvis toimunule on olnud suur. Eriti pärast seda, kui siit lahkusid sellised liidrid nagu kunagine volikogu esimees ja Jõhvi regionaalkeskuse kontseptsiooni väljamõtleja Vallo Reimaa ning endine populaarne vallavanem Tauno Võhmar.

Kuigi võib tunduda, et vihane poliitiline võitlus on Jõhvile iseloomulik olnud vaid viimased neli aastat, on see suurema või väiksema intensiivsusega käinud tegelikult ligi 20 aastat, alates sellest, kui omal ajal Kohtla-Järve tee-ehituse oma kontrolli alla saanud ettevõtja Nikolai Ossipenko pööras pilgu Jõhvile.

Paljuski ongi see olnud tegelikult võitlus selle eest, kuidas peaks Jõhvit valitsema. Sest juba eelmise sajandi lõpust oli näha, missugune valitsemiskultuur on Kohtla-Järvel: see erines suuresti ülejäänud Eestis toimuvast. Korruptsioon ja munitsipaaltöökohtade muutmine poliitiliseks tööriistaks on negatiivselt mõjutanud nii kaevurilinna mainet kui sellest tulenevalt ka tema arengut. Jõhvis püüti seda vältida, kuid lõpuni ei suudetud. Küsimus, kas uued valimised pööravad Jõhvi tagasi normaalse poliitilise kultuuri juurde või jätkub kõik endistviisi, on maakonnakeskuse jaoks aga võtmetähtsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles