ÜKS KÜSIMUS ⟩ Miks otsustasite õpetajatööle asuda?

Põhjarannik
Copy
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kaheksa kuud kuni umbusaldusavalduseni Narva linnapeana töötanud ning enne seda riigikogu liige ja siseminister olnud Katri Raik asub Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses õpetama.

Narva ekslinnapea KATRI RAIK:

Hakkan Narvas neljale rühmale ühiskonnaõpetust andma. See on minu elukutse: 1991. aastal omandasin ajaloo ja ühiskonnateaduste õpetaja diplomi, nii et selles ei ole midagi imelikku. Minule on see huvitav kogemus: kuidas õpetada kahes keeles, kuidas õpetada Narvas eesti keeles. Ootan seda huviga. Muidugi ei põimi ma õpetamist valimistega ning mingeid numbritega sedeleid ma õpilastele jagama ei hakka.

Minu eesmärk on saada ravikindlustus, kuna riigikogus ja ministriametis olnud inimestel seda ei ole. Ma poleks kunagi osanud arvata, et kord tuleb aeg, mil mul ravikindlustus puudub, nüüd aga langen sellesse lõksu. Ja pealegi, miks mitte teha midagi, milleks mul on haridus ja juhuslikult ka aega?

Pärast valimisi loodan ma taas linnapeaks saada, kuid neid rühmi, keda ma praegu õpetama asun, juhendan kindlasti lõpuni. Oleks väga vastutustundetu alustatut pooleli jätta. Akadeemiline töö on linnapeale lubatud, tuleb vaid linnavolikoguga kokku leppida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles