JUHTKIRI ⟩ Tehnoloogiakool on Jõhvi suur võimalus

Põhjarannik
Copy
Uus infotehnoloogiakool annab võimaluse õppida eriala, mis on tööjõuturul nõutud ja hästi tasustatud.
Uus infotehnoloogiakool annab võimaluse õppida eriala, mis on tööjõuturul nõutud ja hästi tasustatud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi esmaspäeval avaaktust pidanud infotehnoloogiakooli esimene õppeaasta möödub Sillamäel, saab aasta pärast selle püsivaks asupaigaks vana sidemaja renoveerimise järel Jõhvi, mis on ka selle kooli nimes kirjas.

Sellise kooli rajamine on iseenesest Jõhvi jaoks suur võit. See annab kohalikele inimestele võimaluse õppida eriala, mis on tööjõuturul nõutud ja hästi tasustatud.

Et kolm neljandikku kooli õpilastest on pärit väljastpoolt Ida-Virumaad, toob see Jõhvi juurde üle 150 hakkaja inimese. See peaks elavdama kohalikku üüriturgu ja tooma lisaraha nii kaubandus- kui ka teenindusettevõtetele. See on tugev pidur viimastel aastatel hoogu saanud kahanemisele.

Kõige olulisem on aga see, kuidas suudab Jõhvi neid ettevõtlikke inimesi oma arengu huvides ära kasutada. Kas enamik neist õpib siin programmeerija ameti selgeks ja lahkub või õnnestub hoida neid Jõhvis?

Selliste oskustega inimeste olemasolu on väga hea eeldus uute ettevõtete rajamiseks piirkonda. Aga see ei sünni iseenesest. Jõhvi võimudel tuleb välja mõelda, kuidas nemad saavad kaasa aidata, et selliste inimeste tulek siia aitaks Jõhvile uut arenguhoogu anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles