Tänavaröövlid võtsid mehelt jope ja raha

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

14. septembril teatati politseile, et möödunud nädalal rööviti Narvas Tallinna maanteel asuva maja juures 35aastaselt mehelt nahkjope, mobiiltelefonid ning rahakott koos dokumentidega. Kahju on kokku 1250 eurot.

Kelmid jätsid inimesed rahata

62aastane naine teatas politseile, et 8. septembril helistasid talle inimesed, kes esitlesid ennast Swedbanki töötajatena ja teatasid, et tema kontolt olevat toimunud kahtlased tehingud. Isikud väitsid, et raha säilitamiseks tuleb see üle kanda ohutule kontole. Petturite juhendite järgi kandis naine raha võõrale arvele. Kahju on kokku 4000 eurot.

55aastane mees teatas, et 3. septembril helistati talle võõralt telefoninumbrilt, tutvustati end SEB töötajana ning teatati, et tema kontol on toimunud kahtlased tehingud. Helistaja juhendamisel paigaldas mees enda arvutisse tarkvara Anydesk ning Smart-ID tarkvara. Tarkvara paigaldamise ajal sisestas ta kaardilugejasse ID-kaardi ning arvuti ekraanil ilmunud aknasse PIN-2. Pärast seda teatas helistanu, et pangakonto on kontrollitud, kuid kahtlaseid tehingud ei tuvastatud. Hiljem avastas mees, et tema pangakontolt on tehtud ülekandeid 14 838 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles