NÄDALA KUJU ⟩ Kallis elekter

Põhjarannik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

1982. aastal paigutati Balti elektrijaama juurde skulptuur "Energia". Skulptor Riho Kuld tegi taiese, mis kujutab inimest, kes on end Maa külgetõmbejõust lahti rebinud ning sööstab kosmosesse.

On sümboolne, et ligemale 40 aastat hiljem on kosmose suunas sõitu alustanud elektri hind.

Lõppenud nädalal purustati nii Eestis kui ka paljudes teistes Euroopa riikides mitmel korral elektri hinna rekordeid läbi aegade. Järsult kallinenud elekter avaldab otsest mõju inimeste kommunaalkuludele, kergitab ka teisi hindu ja nõrgestab elektrit tarbivate ettevõtete konkurentsivõimet võrreldes muu maailmaga.

Selle taustal kõlas eriti küüniliselt Eleringi juhi Taavi Veskimägi lause, et Eesti üha jõukam tarbija kannatab kallima elektri hinna ära.

Selle asemel et otsida põhjusi, mis on Euroopa Liidu energiapoliitikaga valesti läinud, leiab Euroopa Komisjoni eestlannast energiavolinik Kadri Simson, et midagi hullu ei ole ja kes hädas, küsigu toimetulekutoetust. See näib märgina, et üle 10 000 euro palka saavad tegelased on elust võõrandunud. Suurt osa Euroopa inimesi puudutavate otsuste tegemisel võiks kosmosest Maale pisut lähemale laskuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles