Jõhvi kontserdimajas kõlavad Argentina tangod

Põhjarannik
Copy
Jõhvi kontserdimajas laulab üks maailma hinnatumaid Argentina tangode esitajaid Omar Mollo.
Jõhvi kontserdimajas laulab üks maailma hinnatumaid Argentina tangode esitajaid Omar Mollo. Foto: Riki Cieri

Reedel, 24. septembril esineb Jõhvi kontserdimajas üks maailma hinnatumaid Argentina tangode lauljaid Omar Mollo.

Tähistamaks saja aasta möödumist Argentina tangokuninga Astor Piazzolla sünnist, annab Eesti Kontserdi sarjas "Jazzical" Eestis neli kontserti üks tänapäeva paremaid tangolauljaid Omar Mollo. Kaasa teevad Eesti-Argentina tangomuusika ansambel Zinnetango ja tangotantsijad.

"Omar Mollo puhul hinnatakse tema jõulist ja karismaatilist esitusviisi, milles saavad kokku nii tugev tangotraditsioon kui ka aastatepikkune rokkmuusiku karjäär," kirjeldab ansambli Zinnetango looja, Eesti bandooniumimängija Kaspar Uljas.

Buenos Airese lähistelt pärit Mollo kasvas argentina rahvamuusika vaimus, mida hiljem mõjutasid rokk- ja bluusimuusika. Uusi väljendusvahendeid otsides avastas ta enda jaoks elektrikitarri ja suunas oma energia juba rokkmuusikasse. Pärast aktiivset rokkmuusiku karjääri pakuti talle eksperimendi korras võimalust esineda televisioonis koos tangomuusikutega, ehkki ta polnud seda kunagi viljelnud.

"Mollo veenev arusaam tangost ja siiras esitus vapustas publikut ning temaga võttis ühendust üks produtsent, kes tegi talle pakkumise salvestada tangoalbum," räägib Uljas. Mollo esimene tangoalbum ilmus aastal 2003 ning kriitikud ja tangomuusikud võtsid selle väga hästi vastu. Pärast lugematuid plaate, auhindu ja turneesid üle maailma on Omar Mollo viimastel aastatel elanud Amsterdamis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles