NÄDALA KUJU ⟩ Reinar Hallik

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Praegu, mil avalik ruum kõmiseb paljude võimule pürgijate juttudest, mida nad plaanivad kavandada ja kavandavad plaanida, tasuks eriti tähele panna inimesi, kes on juba korda saatnud kogu maakonna jaoks tähtsaid asju.

Üks selline inimene on Narvast pärit Reinar Hallik, kes on Ida-Virumaal kõva hooga käima tõmmanud omanimelise korvpallikooli. 2017. aastal Iisakust ja Mäetaguselt alguse saanud kool on laienenud Narva, Jõhvi ja Vokka ning seal harjutab ligemale 200 õpilast. Koolis on Itaaliast, Serbiast, USAst ja Valgevenest pärit treenerid, kelle kõrval õpivad seda kunsti ka mitmed Ida-Viru noormehed.

Mitmes vanuseklassis on Halliku poisid teinud tuule alla ka Eesti tuntud korvpallikantsidele. Olulise sammu edasi tegi ka kooli esindusmeeskond, kes murdis äsjase turniirivõiduga esiliigasse. Sel nädalal Iisaku koolimaja saalis peetud karikamängus anti kõva lahing ka Eesti-Läti ühisliigas mängivatele Rapla proffidele.

Oma korvpallikooli nullist ülesehitamine on suurt visadust ja tagasilöökide trotsimist nõudev ränk katsumus. Aga just nii tekivadki Ida-Virumaa uued edulood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles