ÜKS KÜSIMUS ⟩ Kas kaevurid on taastuvenergiafirma aktsiatest huvitatud?

Põhjarannik
Copy
Marina Lukjanova
Marina Lukjanova Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti Energia taastuvenergia tütarettevõte Enefit Green kuulutas teisipäeval välja aktsiate pakkumise. Tavalistele ostuhuvilistele on garanteeritud kuni 1000 aktsiat, aga Eesti Energia töötajatele kuni 2000 aktsiat. Hinnavahemik on 2,45- 3,15 eurot aktsia kohta. Sotsist riigikogu liige Lauri Läänemets leiab, et riik peaks osa Enefit Greeni aktsiatest andma Ida-Virumaa kaevuritele, kindlustamaks nende majanduslikku toimetulekut seoses rohepöördega kaasnenud töökohakaotusega.

MARINA LUKJANOVA, kaevurite ja energeetikute ametiühingu esimees:

Meie liikmete seas ei ole see aktsiate teema praegu veel kõneaineks saanud. Seda pole ka juhtkond seni selgitanud, kuid püüame lähipäevil uurida, mida see tähendab, ja asjast täpsemalt aru saada.

Samas on selge, et aktsiad pole iseenesest nagu muinasjutus võlupurskkaev, et kõiki igal juhul jõukaks teevad. Meie ametiühingul on aktsiatega ka tugev negatiivne kogemus, kuigi see oli teistsugune lugu. [Lukjanova viitab ametiühingu eelmise juhi ajal võetud riskidele investeerida ametiühingu raha, kuid internetis kelmide otsa sattudes jäädi rahast sootuks ilma.]

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles