VIDEO JA PILDIGALERII ⟩ Vaata, kuidas näeb seestpoolt välja Eesti kõige uuem haiglahoone

Copy
Ida-Viru keskhaigla uus aktiivravikorpus asub Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas.
Ida-Viru keskhaigla uus aktiivravikorpus asub Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru keskhaigla sai valmis uue kuuekorruselise aktiivravikorpuse, mille rajamine maksis üle 14 miljoni euro.

Kohtla-Järve Ahtme linnaosas paikenvas Eesti kõige uuemas haiglahoones hakkavad paiknema sisekliiniku statsionaarravi palatid, apteegiteenistus, patoloogiateenistus, köök ja mitmesugused abiruumid.

Videoloos näitab haigla ehituse projektijuht Koit Oras uut hoonet seestpoolt: laborit, palateid, puhketube, patoloogiaosakonda, aga viib ka hoone ülemisele korrusele, kuhu on paigutatud haigla tehnosüsteemid. 

OÜ Astlanda Ehitus alustas hoone ehitamist 2019. aasta augustis ja andis valminud hoone haiglale üle tänavu septembris.  Lähinädalatel kolib uude hoonesse haigla labor. Haigete ületoomiseni kulub veel mitu kuud, sest saabumata on veel suur osa mööblist ja seadmetest.

SA Ida-Viru Keskhaigla juht Tarmo Tohver ütles, et uus ravikorpus sisustatakse parima tehnikaga ning see loob lisaks patsientide heaolule ka kaasaegsed ja mugavad töötingimused haigla töötajatele.

Ehituse kogumaksumuseks kujunes ligemale 14,4 miljonit eurot, millest üle poole tuli Euroopa Liidult.

Viimase kaheksa aasta jooksul on Ida-Viru keskhaiglas valminud Ahtme haiglalinnakus uus  K-korpus (2013), uus nakkuskorpus (2018) ja Ahtme Tervisemaja (2021). Järve linnaosas renoveeriti eelmisel aastal Järve Tervisemaja. Haigla kõige vanema osa, ehk G-korpuse, kus asus seni sisekliinik, renoveerimine algab järgmisel aastal.  

Vaata ka videot äsjavalminud aktiivravikorpuse nurgakivi panemisest 2019. aastal:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles