VALIMISED ⟩ Alutagusel on laiapõhjaline koalitsioon sünnitanud vaikse opositsiooni

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Alutaguse volikogus eelmise neljal aastal ametlikult opositsiooni polnud ja formaalselt juhtis valda nn laiapõhjaline koalitsioon. Siiski on volikogus tekitanud pahameelt valla valitsemise väidetav suletus ja läbipaistmatus.
Alutaguse volikogus eelmise neljal aastal ametlikult opositsiooni polnud ja formaalselt juhtis valda nn laiapõhjaline koalitsioon. Siiski on volikogus tekitanud pahameelt valla valitsemise väidetav suletus ja läbipaistmatus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui Alutaguse vald oli pärast eelmisi valimisi Ida-Virumaal ainus omavalitsus, kus lepiti kokku, et valitsetakse laiapõhjaliselt, ilma koalitsiooni-opositsiooni tekketa, siis vaikimisi on volikogus siiski rahulolematust ja erimeelsusi sündinud. Valimislahingusse siirdub siin viis nimekirja.

Eelmiste valimiste eel oli loodav Alutaguse vald ilmselt üks maakonna keerukamaid uusi haldusüksusi, mis kleebiti kokku viiest vallast (Mäetaguse, Illuka, Iisaku, Alajõe ja Tudulinna) ning mis ulatub Jõhvist kuni Avinurmeni. Hiiglaslikule territooriumile vaatamata elab 1465 ruutkilomeetril napilt üle 4700 elaniku. See seletab ka asjaolu, miks pole nelja aasta jooksul jõudnud inimestel tekkida ühise valla identiteeti: vahemaad on suured ning kogukondade mured erinevad.

Illuka on eraldi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles