NÄDALA KUJU ⟩ Rait Kuuse

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

"Loodan, et saan Jõhvi vallast tervikliku ettekujutuse ja võib-olla ka paar sõpra, kes julgevad mulle helistada, kurta, kui riik midagi valesti teeb, või rääkida, kui midagi hästi läheb." Nii rääkis kaks aastat tagasi sotsiaalministeeriumi asekantsler Rait Kuuse Põhjarannikule, kui ta nädal aega vallavalitsuses tööpraktikal oli.

Ilmselt sobis saadud ettekujutus talle, sest nüüdsest on Kuuse Jõhviga tunduvalt tihedamalt seotud, kuna sel nädalal sai teatavaks, et just tema võtab Priit Kamalt üle justiitsministeeriumi vanglate asekantsleri ameti. See töökoht asub Jõhvis ja Kama avardas selle ameti mõju kogu maakonnale. Kama on pälvinud ka Ida-Virumaa aasta tegija tiitli. Ühelt poolt on Viru vangla üks suuremaid tööandjaid Jõhvis. Samas veab vanglate asekantsler ka kohalikku riigiametnike klubi, mis korraldab kogu maakonna jaoks olulisi sündmusi, nagu näiteks hiljutine õpetajate tunnustamise gala.

Rait Kuuse on justkui tubli riigiametniku musternäidis, kes on juba varem tõsiselt huvitunud Ida-Virumaa käekäigust. Loodetavasti on Ida-Virumaa saanud juurde ühe väärt eestkõneleja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles