TÄNAVAKÜSITLUS ⟩ Mida teha, et meditsiinisüsteem kokku ei kukuks?

Põhjarannik
Copy
Nakkushaiguste osakond. Foto on illustratiivne.
Nakkushaiguste osakond. Foto on illustratiivne. Foto: Narva Haigla

Reede, 5. novembri hommikuse seisuga oli haiglas 600 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Ööpäeva jooksul analüüsiti 7821 testitulemust, millest 1435 osutus positiivseks.

Foto: Peeter Lilleväli

Ivan Semjonov, pensionär:

Ei tea. Haigeid on palju, ent kuna see teema on mulle kauge ja ma ei ole sellele eriti mõelnud, on mul raske öelda, milliseid meetmeid veel vaja oleks. Las riigitegelased ise otsustavad.

Foto: Peeter Lilleväli

Sergei Ivanov, ehitaja:

Tuleb vaktsineerida − mina olen vaktsineeritud. Kõik võimalikud piirangud on juba kehtestatud. Kõige lukku panemine ei oleks kohe kindlasti parim variant, ent kuivõrd vajalik see on või ei ole, seda peab otsustama valitsus − neil on kogu info olemas. Meie oleme lihtsad inimesed ning teeme seda, mida nemad ütlevad.

Foto: Peeter Lilleväli

Natalja Bogatõrjova, koduperenaine:

Võimalikult kiiresti ja võimalikult palju inimesi vaktsineerida. Minu meelest tasuks kõik lukku panna, et inimeste kontakte mingiks ajaks võimalikult vähendada. Kogemus on näidanud, et haigestunute arv nõnda väheneb.

Foto: Peeter Lilleväli

Fotinia Tsvetkova, meedik ja pedagoog:

See on raske, kuid päevakohane küsimus. Tuleb meie meditsiin õigele teele seada − praegu see meil kahjuks lonkab ega ole enam see, mis peaks. Koroonaviiruse kohta liigub palju valeinfot. Mina arvan, et selle ümber polnuks vaja nii suurt kära tõsta. Koroonale omistatakse liiga suurt tähtsust, kuid millegipärast vaikitakse teiste haiguste kohta, mille tagajärjel sureb ju samuti palju inimesi. Mingeid lukustusi ei ole muidugi vaja.

Foto: Peeter Lilleväli

Niina Berdnikova, pensionär:

Meedikud teevad kõik võimaliku. Olen veendunud, et kõike ei tohiks lukku panna − inimesed kannatavad niigi. Räägitakse, et olukord on keeruline, kuid isiklikult mina ei näe mingit katastroofi ega karda ka. Kannan maski ja järgin teisi soovitusi − nendest meetmetest piisab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles