NÄDALA KUJU ⟩ Virve Osila

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ilmselt ei ole enamuses need inimesed, kes on tema värsiridu lugenud, ent kindlasti teab meie piirkonnas suurem osa rahvast, kes on Virve Osila. Ega Ida-Virumaal ju elavaid kirjandusklassikuid palju võtta olegi, Osila on kindlasti üks neist, kelle loomingut teatakse ja armastatakse üle Eesti. Tema värsse on viisistanud tuntud muusikud ja heliloojad, tema näidendeid esitatud üle kogu Maarjamaa.

Kes tema luuletusi või näidendeid lugenud ei ole, on kindlasti saanud nautida tema päevakajalisi arvamuslugusid Põhjarannikus. Ja pole need mingid õrnahingelise poetessi õhkamised ilusa poole. Ikka teravad, sellest, mis tal ja kahtlemata paljudel teistelgi hingel. Tabavalt öeldud ja hea huumoriga vürtsitatud.

Teame varasemast, et poetess ei taha väga oma ümmarguste tähtpäevade ümber suurt pasunapuhumist. Aga kingitused kipuvad olema väärikad. Kui eelmisel, 70. sünnipäeval esitles ta oma loomingut kokku võtvat kaheosalist luulevalimikku "Süda peopesal", siis viis aastat hiljem tuli pauk hoopis ootamatust kohast: avatud on Virve Osila elutöötuba! Mida kõike see endas peidab, saate lugeda juba lähimast Põhjaranniku numbrist. Aga praegu: palju õnne, Virve!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles