TÄNAVAKÜSITLUS ⟩ Kust te pühadekingid ostate?

Põhjarannik
Copy
Foto: Konstantin Sednev / Postimees

On aeg mõelda, milliste kingitustega oma lähedasi tänavu rõõmustada, sest pühad pole enam mägede taga.

Foto: Peeter Lilleväli

Igor Litvinov, eraettevõtja:

Kauplusest Sõbralt Sõbrale. Tundes oma lähedaste hobisid ja kirgi, leian sealt neile kinkimiseks imelisi vintage-asjakesi. Vahel saab sealt midagi üsna odavalt ja see on eriti tore. Kuna hakkan pühadeks aegsasti valmistuma, siis on mul juba midagi ostetud ka. Tänagi leidsin ühe väga huvitava asjakese. Esialgu hoian seda saladuses, kuid olen kindel, et saaja jääb sellega väga rahule. Neile, keda ma väga hästi ei tunne, ostan midagi tavalisest poest.

Foto: Peeter Lilleväli

Olga Orlenko, õpetaja:

Väga raske on sellele vastata − me ei plaani ette. Sellisel raskel ajal nagu praegu püüame osta midagi praktilist: mitte midagi sellist, mis riiulile seisma ja tolmu koguma jääb, vaid midagi, mida saab süüa, juua, kanda jne. Tõenäoliselt ostame oma kingid poest, kuid hiljem. Plaanime kulutada umbes sama palju nagu tavaliselt.

Foto: Peeter Lilleväli

Natalja Šišelova, pensionär:

Swedbankist. Viimastel aastatel olen lastele ja lastelastele kinkinud ainult sularaha, sest tahan, et mu kingitus neile meeldiks. Las nad ostavad parem ise just seda, millest unistavad. Plaanin kulutada umbes sama palju raha kui tavaliselt.

Foto: Peeter Lilleväli

Varvara Nikiforova, pensionär:

Poodidest muidugi. Mulle meeldib Maxima − seal on odavad kaubad. Teen oma ostud aegsasti ära: veel ei ole küll alustanud, kuid juba vaatan ringi. Püüan kokkuhoidlik olla, sest kinkidele ma palju raha kulutada ei saa.

Foto: Peeter Lilleväli

Tamara Grõdõmova, pensionär:

Kuskilt ei osta. Ma ei tee enam kellelegi kingitusi, vaid ootan, et mulle kingitaks − mul on neli lapselast ja kaks lapselapselast. Ma teen kõigile sünnipäevakingitusi ning kui on vaja mõni probleem lahendada, siis püüan samuti rahaga aidata. Seetõttu ei ole mul uusaastakingitusteks üldse raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles