NÄDALA KUJU ⟩ Tiit Lillemets

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui Tiit Lillemets esmaspäeval vahetult pärast Kohtla-Järve volikogu esimeheks valimist koha sisse võttis, rääkis ta justkui Jüri Ratas. Ilusat, kuid konkreetse sisuta juttu soovist koostööd teha ja volikogus eri pooli ühendada. Sisulisi vastuseid, miks ta just nüüd otsustas volikogu esimeheks kandideerida, temalt ei tule.

Milliste telefonikõnede, kokkulepete või ka tehingute tulemusel Lillemets ootamatult linnavolikogu esimeheks sai, võib vaid spekuleerida. Enne valimisi ei rääkinud sellisest variandist Keskerakond, mille nimekirjas ta kandideeris, silpigi.

Üllatus oli juba seegi, kui ta 2013. aastal asus Kohtla-Järve linnavalitsusse tööle linnapea abina Oru linnosas. Veidi hiljem sai ta juurde ka suure Ahtme linnaosa. Vahetult enne seda oli ta oma kasuisa Nikolai Ossipenko firmade N&V ja Ekovir juhtkonnas erisugustes ametites.

Kohtla-Järve ajaloo- ja kohtukroonikas on samas kirjas, et N&V sai Kohtla-Järve linnalt miljon eurot kriminaalset tulu. Aga selle eest ei kandnud kohtu ees vastutust ei Lillemets ega Ossipenko, vaid Kohtla-Järve endised linnapead Solovjov ja Kollo.

Lillemetsast räägitakse kui viisakast, töökast ja tagasihoidlikust mehest. Samas aastaid vuras ta ringi maasturiga, mille numbriks oli valinud ILU001. Kas Kohtla-Järvel tuleb tema juhtimisel ilusam aeg? Volikogu esimees on ju peaaegu nagu linna president ja moraalne kompass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles