Katri Raigist sai Narva volikogu esimees, linnapead hakatakse otsima

Ilja Smirnov
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Reedel valis Narva volikogu oma esimeheks Katri Raigi, kes algul pidi saama linnapeaks. Nüüd hakatakse piirilinnale linnapead alles otsima. 

Katri Raik sai 27 hääletamisel osalenud volikogu liikmest 18 häält, tema keskerakondlasest konkurent Mihhail Stalnuhhin kogus 9 häält.  

Katri Raigi nimekiri, kes on koalitsioonis Eesti 200ga, plaanisid algul panna volikogu esimeheks kandideerima noorpoliitik Andrei Jakovlevi pärast seda, kui selgus, et algset kandidaati sellele kohale Sergei Gorlatši kahtlustab keskkriminaalpolitsei valijate mõjutamises.  

Narva linnavolikogu uued juhid

  • Narva linnavolikogu uueks esimeheks valiti Katri Raik (Sotsiaaldemokraatlik Erakond, valimisliit Katri Raigi Nimekiri). Volikogu esimehe töötasu on 4000 eurot kuus (võrdne Narva linnapea töötasuga).
  • Narva linnavolikogu ainsaks aseesimeheks valiti Natalia Umarova (parteitu, erakonna Eesti 200 Narva valimisnimekiri). Volikogu aseesimehe töötasu on 2000 eurot kuus (pool volikogu esimehe töötasust jagatakse aseesimeeste arvuga).

Ent Raigi nimekirja sees tekkinud vastuolude tõttu ei suudetud kandidaadi osas kokkulepet saavutada ning Raik pidi ise sellesse ametisse kandideerima.  

"See on ratsukäik," kommenteeris Raik tema valimist volikogu esimeheks, mitte linnapeaks.  

Ta selgitas oma sammu sellega, et kuidagi peab Narva volikogu tööle saama ning linnapea valimiseks on aega kaks kuud.  

Nii pole välistatud, et Raigist hiljem siiski linnapea saab. 

Üheks linnapea kandidaadiks võib olla  valimisliidu Elagu Narva liider Aleksei Jevgrafov, kes on selles ametis ka varem olnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles