JUHTKIRI ⟩ Kompetents või lojaalsuse ostmine?

Põhjarannik
Copy
Jõhvi vallavolikogu istung.
Jõhvi vallavolikogu istung. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel nädalal sai Jõhvi endale uue vallavalitsuse. Samal ajal kui kaks senist keskerakondlasest abivallavanemat Max Kaur ja Jüri Konrad vallavalitsusest tänusõnade saatel oma Viimsi ja Valga koju tagasi saadeti, murdsid nii mitmedki äsja volikogu enamuse otsuse üle pead.

Kui praegune koalitsioon lubas varem valitsemiskulusid vähendada ning tõmmata neljaliikmelise vallavalitsuse kolmeliikmeliseks, siis nüüd saime teada, et uues vallavalitsuses saab olema lausa kuus liiget.

Kuigi vallavanem selgitab sellist sammu vajadusega suurendada vallavalitsuse kompetentsi, näeb asi üsna mage välja. Siin ei olegi asi niivõrd selles, et kolm vallavalitsuse liiget hakkavad tööle mingi sümboolse hüvitise eest, vaid selles, et enne valimisi ei rääkinud ükski poliitiline jõud Jõhvis, et ta pooldab kuueliikmelist vallavalitsust, et tõsta juhtimise kompetentsi.

Muidugi saame näha, mis kompetentsi spordiobjektide haldamises on pakkuda Sergei Andrejevil, kellel selja taga 30aastane politseitöö staaž, samas kui tema spordikompetentsist ei tea me suurt midagi peale selle, et ta on ammustel aegadel rammumeeste võistlustel osalenud. Aga vaimulik Avo Kiir maaelu kureerijana? Argument, et ta on kunagi Iisaku vallavanem olnud, jääb nõrgaks.

Pigem tuleb nõustuda opositsiooni esindaja Aleksei Naumkiniga, kes ütleb, et kolmikliit ei suutnud omavahel võimu muud moodi jagada, kui tuli kellelegi ikka paguneid ja auastmeid anda. See ei ole hea algus, sest näitab, et Jõhvi võim pole lahti saanud haigusest poliitilist lojaalsust ametikohtadega osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles