Miks on Toilas uhke sadam, kui rannas pole isegi WCd?

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Toila vallvanemaks valitud Eve East astus sel nädalal Keskerakonnast välja, sest tunnetas partei sees endale vastutöötamist.
Toila vallvanemaks valitud Eve East astus sel nädalal Keskerakonnast välja, sest tunnetas partei sees endale vastutöötamist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ta lubab, et nende asjadega hakatakse tegelema. Et sadam, mida vald on aastaid arendanud, ei oleks rahvale lukus ja rannas, kus käib tuhandeid inimesi, saavad olema normaalsed WCd. Toila vallavanem Eve East ootab, et valda, mis kannab uhket loosungit "Aasta läbi avatud!", tuleks rohkem rahvast, kuid et inimesed ei rikuks ilu, mida nende jaoks tehakse. Näiteks ei pandaks pihta parki istutatud roose ega lõhutaks sealseid teabetahvleid.

Ütlesite volikogus küsimustele vastates, et siiani takistas Toilas paljusid asju tegemast ühinemisleping, mis 2017. aastal sõlmiti, kui omavahel liitusid Toila, Kohtla ja Kohtla-Nõmme vald. Mida konkreetselt eelnenud nelja aasta jooksul selle ühinemise tõttu teha ei saanud?

Valla eelarve oli ju koostatud kolme valla vajadusi silmas pidades. Samasse perioodi langes ka kaevandamistasudest ilmajäämine, mis tähendas, et aastas läks meil 200 000 eurot eelarvest välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles