PILDIGALERII ja VIDEOSALVESTUS ⟩ Ida-Virumaa aasta äritegu on Jõhvi koodikooli rajamine

Põhjarannik
Copy
Jõhvi koodikool alustas tegevust tänavu sügisel.  Seal õpib programmeerimist üle 200 täiskasvanu, kellest enamik tuli Ida-Virumaale mujalt Eestist.
Jõhvi koodikool alustas tegevust tänavu sügisel. Seal õpib programmeerimist üle 200 täiskasvanu, kellest enamik tuli Ida-Virumaale mujalt Eestist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru aasta äritegu on programmeerijate kooli Kood/Jõhvi rajamine.

Sügisel 215 täiskasvanud õppijaga tegevust alustanud rahvusvaheline programmeerimiskool leevendab selle ala spetsialistide puudust ja panustab ka Ida-Virumaa üldisesse arengusse - soodustab uute ettevõtete ja töökohtade loomist ning toob maakonda uusi inimesi. 

Konkursi ühe korraldaja, SA Ida-Viru Ettevõtluskeskus juhataja Pille Söödi sõnul annab Kood/Jõhvi avamine Ida-Virumaale võimaluse astuda oma ettevõtluse arendamisel ja mitmekesistamisel suure sammu tuleviku suunas. „Koolis arendatavad digioskused annavad maakonnale tõuke start-up ettevõtluse arendamisel ning ka kaasaegse info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lõimimisel maakonnas traditsiooniliselt tugeva tööstusettevõtlusega,“ sõnas ta.

Kood/Jõhvi pälvis auhinna ka ettevõtja sõbra kategoorias. 

Programmeerimise kool alustas tegevust ajutistes ruumides Sillamäel. Oma päris kodusse Jõhvi vanasse sidemajja kolib kool järgmisel sügisel pärast hoone renoveerimist, milleks kulub viis miljonit eurot. 

Ida-Virumaa ettevõtlusauhindade võitjad ja nominendid

* Ida-Viru Aasta Äritegu - Kood/Jõhvi, nominendid: Svarmil ja Tallinn Dolls.

* Ida-Viru Aasta Väikeettevõte 2021 - Polven Foods OÜ, nominendid: Teresa OÜ ja Top Steel OÜ.

* Ida-Viru Aasta Turismiettevõte 2021 - Spinnaker OÜ (Narva ja Narva-Jõesuu laevaliiklusE taastaja)nominendid: Adrenaator Grupp OÜ ja Saka Mõis OÜ

* Ida-Viru Aasta Eurorahade Rakendaja 2021 - TNC-Components OÜ, nominendid: SA Alutagusemaa - Kauksi Rannahoone ja Toila Merepääste MTÜ

* Ida-Viru Aasta Uustulnuk 2021 - Taube Catering OÜ, nominendid: Woogs OÜ ja Purtse Vineerikoda.

* Ida-Viru Aasta Noorte Ettevõtlik Tegu 2021 - Edukoht OÜ, nominendid: Eesti Keele vestlusklubi TONT ja Tantsukool Viis Tähte

* Ida-Viru Aasta Ettevõtjate sõber 2021 - Kood/Jõhvi, nominendid: Katri Raik ja Olga Kurdovskaja.

* Ida-Viru Aasta Rohepöörde Tegu 2021 - Enefit Power.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Jõhvi esinduse juhataja Margus Ilmjärv tunnustas parima eurorahade rakendaja tiitli pälvinud Kohtla-Järvel Kävas mööblit tootavat osaühingut TNC Components: „Ettevõtte konkurentsivõime kasvatamiseks on sageli vaja teha kulutusi, mis ettevõttele endale üksinda on liiga rasked kanda. TNC Components investeeris koos Euroopa Liiduga arenguprogrammi, mis aitab ettevõttel tulevikus pakkuda oma tooteid veelgi nutikamalt ja konkurentsivõimelisemalt kui seni."

Žürii otsustas sellel aasta anda välja ka eriauhinna – „Ida-Viru Aasta Rohepöörde Tegu 2021“. Selle võitis Eesti Energia kaevandusi, õlitehaseid ja elektrijaama haldav aktsiaselts Enefit Power, mis on järjekindlalt vähendanud fossiilsete kütuste osakaalu elektri tootmisel ning tegutseb edukalt erinevate taaskasutuse ja ringmajanduse lahenduste väljatöötamisel.

Konkursi Ida-Virumaa ettevõtete tunnustamiseks kuulutasid ühiselt välja Ida-Viru Ettevõtluskeskus, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Jõhvi esindus, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit, SA Ida-Viru Tööstusalade Arendus, Europe Direct`i Jõhvi kontaktpunkt ja Ida-Virumaa ajaleht „Põhjarannik“. Konkursi eesmärk on väärtustada ettevõtlust ja ettevõtlikkust Ida-Virumaal ning sellele laekus üle 70 ettepaneku erinevate ettevõtete ja organisatsioonide tunnustamiseks.

Neljapäeval Jõhvi kontserdimajas toimunud ettevõtlusauhindade üleandmise tseremoonia videosalvestus:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles