NÄDALA KUJU ⟩ Toomas Nael

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Toomas Nael on justkui üksikule asustamata saarele sattunud mererändur, keda pidi saarel ees ootama palju huvitavat tööd ja toredaid inimesi, aga ümberringi on tühjus ja ulub kõle tuul.

Volikogu valis Naela juba eelmisel esmaspäeval Kohtla-Järve uueks linnapeaks, aga ta ei saa veel niipea ametisse asuda, sest volikogu ei võtnud sel nädalal toimunud istungil uue vallavalitsuse kinnitamist isegi päevakorda. Pärast linnapeaks valimist eelmisest ametist end kohe lahti võtnud Nael on sisuliselt töötu seisuses. Kui uurida, millal ta tööle saab asuda, kehitavad Kohtla-Järve valitsemiseks seljad kokku pannud Keskerakonna, Reformierakonna ja valimisliidu Progress saadikud lihtsalt nõutult õlgu.

See on pehmelt öeldes kummaline käitumine poliitikutelt, kes lubasid enne valimisi avatud ja läbipaistvat valitsemist, sest jätab paratamatult mulje, et nemad on vaid nukud etendusel, aga nööritõmbajad on kusagil varjus. Veider on seegi, et sel kolmikliidul pole isegi kirjalikku lepet, mida nad linnas korda saata kavatsevad.

Toomas Naelal jääb üle vaid jälgida, millal ilmub silmapiirile paat, mis ta sellelt saarelt kas minema viib või siis seltsilisi juurde toob.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles