VIDEO ⟩ Viru pataljon marssis krõbeda pakasega Jõhvi kesklinna

Põhjarannik
Copy
Viru pataljoni võitlejad on jõudmas Jõhvi keskväljakule.
Viru pataljoni võitlejad on jõudmas Jõhvi keskväljakule. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru jalaväepataljon tähistas esmaspäeva hommikul 104. sünnipäeva marsiga Jõhvi keskväljakule.  

Viru pataljoni võitlejad sammusid Jõhvi kaguservas asuvast kaitseväelinnakust keskväljakule. Kolonnis olid ka neli soomukit.

Orkestrit seekord polnud, sest enam kui 20kraadine pakane oleks kahjustanud pille. Marsihelid kõlasid ühe soomuki kõlarist. Ilmateenistuse andmetel oli kell 10 Jõhvis külma 22 kraadi ja tuulekülma 28 kraadi. 

Viru jalaväepataljon asetas pärja Jõhvi keskväljakul asuva kindral Aleksander Tõnissoni ausambale.

Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Tarvo Luga rääkis keskväljakule rivistunud võitlejatele, et kindral Tõnisson oli väga tihedalt seotud nii Virumaa kui Viru rindega ja otseselt ka Viru jalaväepataljoniga olles aastaid selle eelkäija 4. jalaväerügemendi vahetuks ülemaks. "Kindral Tõnisson oli mees, kelle tegusid tasub meeles pidada ja austada," ütles Luga. 

Hiljem pataljoni territooriumil toimunud pidulikul rivistusel ergutati väeosa silmapaistvamaid teenistujaid ning peeti ühine tavapärasest pidulikum lõunasöök, misjärel võtsid pataljoni allüksused üksteiselt mõõtu sportlikes võistlustes.

Viru jalaväepataljoni eelkäija on 4. jalaväerügement, mis oli 1. diviisi väeosa. Alates 1928. aastast paiknes 4. üksikuks jalaväepataljoniks ümberformeerunud rügement Jõhvis. 1940. aasta juunis likvideeriti väeosa Nõukogude okupatsiooni ajal. 1992. aasta 22. mail taasloodi Jõhvis Viru jalaväepataljon, 4. jalaväerügemendi õigusjärglane. Tänapäeval kuulub väeosa 1. jalaväebrigaadi koosseisu ja valmistab ette reservväelasi jalaväepataljonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles