Eneli Jefimova pani hiilgavale aastale punkti 13. kohaga maailmameistrivõistlustel

Põhjarannik
Copy
Detsembri lõpus alles 15aastaseks saav Eneli Jefimova on naiste rinnuliujumises jõudnud tänavuse aastaga maailma paremikku.
Detsembri lõpus alles 15aastaseks saav Eneli Jefimova on naiste rinnuliujumises jõudnud tänavuse aastaga maailma paremikku. Foto: Tairo Lutter / Scanpix

Sillamäelt pärit 14aastane Eneli Jefimova lõpetas oma tähelennulise aasta täiskasvanute lühiraja maailmameistrivõistlustel Abu Dhabis 100 meetri rinnuliujumises saadud 13. kohaga.

Jefimova lõpetas oma trumpalal eelujumises ajaga 1.05,57. Poolfinaalis parandas ta tulemust 13 sajandiksekundi võrra, kuid sellest ei piisanud seekord finaali pääsemiseks. Selleks oleks tulnud olla üle poole sekundi kiirem. Aeg 1.05,44 andis kokkuvõttes maailmameistrivõistlustel 13. koha.

50 meetri rinnuliujumises sai Jefimova ajaga 30,61 üldarvestuses 20. koha.

14aastase neiu tänavuse särava hooaja kõige silmapaistvam saavutus oli novembris võidetud hõbemedal täiskasvanute lühiraja Euroopa meistrivõistlustel 100 meetri rinnuliujumises. Juunioride Euroopa meistrivõistlustel võitis ta kuldmedali ja kaks hõbemedalit.

Ainsa Ida-Virumaa sportlasena pääses Jefimova ka Tokyo olümpiamängudele, kus ta pälvis 100 meetri rinnuliujumises 16. koha. Lõppeval aastal parandas ta korduvalt Eesti täiskasvanute rekordit rinnuliujumises nii pikas kui lühikeses basseinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles