JUHTKIRI ⟩ Ida-Viru teeb vaktsineerimises edusamme

Põhjarannik
Copy
Foto: Mailiis Ollino

Visalt ja aeglaselt, aga ometigi on ka Ida-Virumaa vaktsineerituse ulatuselt lõpuks ülejäänud Eestile lähenemas.

Kui Eestis keskmiselt on kõigist elanikest vaktsineeritud 63 protsenti, siis Ida-Virumaal 54. Vahe on tuntav, aga see ei ole enam poole väiksem, nagu oli suvel.

Järele rühkimist on mõjutanud mitmed asjaolud. Kõvasti on süstimise kasuks argumenteerimisega vaeva näinud suured ettevõtted. Oma osa on kindlasti olnud ka traagilistel lugudel, kus kellegi lähedased või tuttavad on koroonat väga raskelt põdenud või ka surnud. Tõsiasi on, et surnud inimeste arv on sel aastal tunduvalt suurem kui varasematel aastatel.

Vaktsineerimise hoogustumine on aidanud kaasa ka sellele, et Ida-Virumaa ei ole praegu nakatumise ulatuselt Eestis tipus. Kuid see olukord võib taas kiiresti muutuda. Nakatumise kasvu on seni osaliselt pidurdanud ka suur läbipõdenute osakaal maakonna elanike seas. Ent kui arvestada, et suurem osa nendest põdes ligikaudu aasta tagasi, siis hakkab ka see mõju taanduma. Seepärast on tõhustusdooside tegemine äärmiselt vajalik.

Vaktsineerimine ei kaitse nakatumise eest täielikult, kuid muudab selle tõenäosuse väiksemaks ja läbipõdemise kergemaks. Uskugem meedikuid ja võtkem nende soovitusi ja hoiatusi tõsiselt. Nii iseenda ja lähedaste tervise huvides kui ka selle nimel, et maakonnas ei tuleks taas hakata elutegevust rangelt piirama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles