JUHTKIRI ⟩ Rahulikku meelt! (1)

Põhjarannik
Copy
Hilisõhtune Narva tänavusel jõulukuul.
Hilisõhtune Narva tänavusel jõulukuul. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"Valitsemise kunst ongi selles, et kõigi peale tuleb mõelda, kuigi kõik inimesed ei pruugi ju kõigile meeldida. Aga nad kõik on meie Eesti inimesed," ütleb Eesti Vabariigi president Alar Karis tänase Põhjaranniku intervjuus.

Karis ütles tänavu vahetult pärast presidendiks valimist, et püüab hakata Eesti ühiskonda kokku õmblema. Nii Eestis kui kogu maailmas on viimastel aastatel tunda pingete kasvu. Seda on võimendanud koroonakriis, millega on tulnud igapäevasesse ellu uued reeglid ja piirangud, aga ka erinevad hoiakud vaktsiinidesse. Sel aastal on lisaks kaela sadanud energiakriis, mis on viinud elektri hinnad lakke. Inflatsioon sööstab suure hooga üles. Peale selle on teravnemas pinged läänemaailma ja Venemaa vahel.

Kõik see kokku tekitab loomulikult närvilisust ja ebakindlust tuleviku suhtes. Poliitikutel ei tasuks praegu lasta end eksitada sellest, et mõningad keskmised statistilised näitajad on head. See näitab pigem seda, et nagu kriisiaegadel ikka, on neid, kes sellest veelgi rohkem võidavad, ja neid, kes satuvad senisest veelgi suurematesse raskustesse. Selle tagajärjel sünnivad aga uued pinged ja äärmuslikud meeleolud. Nende ärahoidmiseks ongi tähtis, nagu ka Alar Karis märgib, mõelda kõigi peale ning mingeid samme tehes arvestada ka kaasnevate mõjudega.

Oluline on hoida kriiside ajal rahulikku meelt. Jõulud on selleks hea aeg. Tundkem heameelt üksteisest ja hoidkem üksteist!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles