Kohtla-Järve kultuurikeskuse ees võtavad kohad sisse multifilmide kangelased

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Möödunudaastase võistluse peamisi kriteeriume oli lumekujude funktsionaalsus. Tänavu on esikohal loomingulisus.
Möödunudaastase võistluse peamisi kriteeriume oli lumekujude funktsionaalsus. Tänavu on esikohal loomingulisus. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval kerkib Kohtla-Järve kultuurikeskuse juurde traditsiooniline lumelinn. Lumeskulptuuride festivali teema on seekord "Multifilmide staarid".

Festivali korraldajad ei olnud kindlad, kas nende kavandatud üritus tänavu teoks saabki, kuna paar vihmast ja sooja päeva sulatasid paksu lumikatte kiiresti ära. Ent sama kiiresti tuli lumi taas maha ja lumekujude võistlus ära ei jää. Ehitamine läheb lahti kell 11.

Traktor on suured lumehunnikud juba kokku kuhjanud, vajalikud töövahendid toovad skulptorid nagu ikka endaga ise kaasa.

Festivali koordinaatori Marina Joutsi sõnul armastavad linlased lumeskulptuuride festivali väga ja valmistuvad selleks aktiivselt: juba on end kirja pannud 13 meeskonda.

"Osalejate vanus ei ole piiratud, võistkonda võib kuuluda kaks kuni kaheksa liiget. Lumekuju suurus sõltub meeskonna fantaasiast, ehitamiseks on aega kaks tundi."

Osalejaid ja vaatajaid ootab ees tantsupaus koos tantsustuudio Viis Tähte liikmetega, kohtumine muinasjutukangelastega ning tasuta kuum tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles