NÄDALA KUJU ⟩ Tatjana Mannima

Põhjarannik
Copy
Otepää, 06.01.2021

Tatjana Mannima, persoon

Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Otepää, 06.01.2021 Tatjana Mannima, persoon Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks

"Nüüd on süda rahul!" tunnistas Tatjana Mannima, kui oli neli aastat tagasi olümpiamängudel 30 km sõidus 30 maailma parema suusataja hulka jõudnud.

Kiviõlist pärit väikese, kuid sitke naise pikk ja uhke suusatajakarjäär, kuhu mahtusid kolmed olümpiamängud ja maailma pikamaasuusatamise sarja võit, oli saanud väärika finaali.

Vähemasti ta ise oli selles üsna veendunud ja kinnitas sama aasta kevadel, et tippspordiga on kõik. Vaevalt oskas ta aga tookord isegi aimata, et kahe tütre kasvatamise ja põhitöö kõrvalt Elva lasteaias hobi korras enda lõbuks trenni tehes on ta neli aastat hiljem 42aastaselt ikka veel suuskadel nii kiire, et teenib taas auga välja olümpiapileti. Ilmselge ninanips noortele!

Oli liigutav, et ta loovutas olümpiakoha teisele Ida-Virumaa suusatajale Aveli Uustalule, kellel on tulevikku silmas pidades olümpiakogemusest rohkem kasu.

Aga kui Eesti naiskond sai viimsel hetkel juurde viienda olümpiakoha, läks see Mannimale. Ta ütleb küll, et läheb Hiinasse vaid juhul, kui keegi ülejäänud neljast suusatajast peaks mingil põhjusel rivist välja langema.

Eesti suusatamine ei saa Kiviõlist pärit "igiliikurita" hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles