Millist raamatut viimati lugesite?

Põhjarannik
Copy
Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Põhjarannik tundis huvi, mida inimesed praegusel keerulisel ajal loevad.

Foto: Peeter Lilleväli

Tatjana Pihlak, pensionär:

Loen tavaliselt kõike läbisegi: armastusromaane, muinasjutte täiskasvanutele, fantastikat. Seetõttu ei teagi, milline raamat oli viimane. Käin raamatukogus, võtan vähemalt kolm raamatut kuus. Lemmikluuletaja on endiselt Sergei Jessenin. Mulle meeldivad väga Barbara Cartland ja tema armastusromaanid.

Foto: Peeter Lilleväli

Ljudmila Gartševa, pensionär:

Ameerika teismeliste psühholoogiast − suurepärane raamat. Autorit ma kahjuks ei mäleta, aga võin kodus järele vaadata − panen päevikusse kirja. Unustan mõnikord autorite nimed ära, eriti välismaised, sest ma loen palju. Pakkusin seda raamatut ka lastelastele, kuid nemad ei taha lugeda: seitsmest lapselapsest on raamatusõber ainult üks, üheksa-aastane.

Foto: Peeter Lilleväli

Kaido Kooga, jurist:

Viimati lugesin Mati Nuude elulooraamatut, mille on kirjutanud tema naine. Sain selle raamatu kingituseks. Ja veel raamatut Eesti esimesest presidendist Konstantin Pätsist. Viimastel aastatel ei ole õnnestunud eriti palju lugeda, kuid mulle meeldivad ajaloolised ja biograafilised raamatud mulle huvi pakkuvatest isikutest. Eelistan paberraamatuid, kuid mõnikord kusagile teel olles võin ka internetis mõnd raamatut lehitseda.

Foto: Peeter Lilleväli

Sergei Pavlov, insener:

Viimane raamat, mille ma läbi lugesin, oli Aleksandr Beki "Volokolamski maantee". Ta kirjutas selle sõja-aastatel. Lugeda ma armastan, enim meeldivad paberraamatud, kuid võin lugeda ka elektroonilisi. Vahel kuulan ka audioraamatuid. Žanritest eelistan ajaloolist kirjandust ja fantastikat.

Foto: Peeter Lilleväli

Oleg Šramov, pensionär:

Tavaliselt on mul laual korraga mitu raamatut. Eelistan populaarteaduslikku kirjandust, publitsistikat, detektiivromaane ja ka klassikat. Viimati võtsin raamatukogust raamatu "Kuidas parandada mälu?", autorit kahjuks ei mäleta. Huvitav raamat, ent ühekorraga ei suutnud ma seda läbi lugeda, pikendasin kaks korda selle tähtaega ja viisin siis tagasi. Keegi tark on öelnud, et inimene peab elu jooksul läbi lugema viis-kuus raamatut, ülejäänu on juba kurjast. Nii ongi. Loed läbi, aasta hiljem tuled selle raamatu juurde tagasi − ja see on jälle nagu uus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles