NÄDALA KUJU Eduard Odinets

Põhjarannik
Copy
Eduard Odinets.
Eduard Odinets. Foto: Madis Veltman

Eduard Odinets on nüüdsest Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär ehk sisuliselt värskelt sotside uueks esimeheks valitud Lauri Läänemetsa parem käsi. 

Odinets kerkis ainsaks idavirulaseks, kes riigi poliitikat kujundatavate parlamendierakondade tippjuhtkonda kuulub.

Läänemets on tuntud aktsioonide korraldajana. Juhtus nii, et kohe pärast juhtkonna vahetust toimus sotside esimene meeleavaldus Kohtla-Järvel Odinetsi eestvedamisel. Neljapäevane üritus linnavalitsuse ees, kus nõuti kohalikelt võimudelt puhastatud teid ja prügivedu, oli küll vähem kui paarikümne osalejaga hädisevõitu, kuid poliitilises mõttes sai Odinets näidata, et keegi Kohtla-Järvel siiski torgib jätkuvalt võime.

Odinetsil tasuks aga aktsioonide suurema mõjukuse nimel heita pilk ka minevikku. Meenutagem, et kui ühel suvel ei tulnud Narva võimud toime linnas rohu niitmisega, oli ühel hommikul Narva bastionide nõlvadel trimmeritega platsis 41 talgulist. Need oli president Toomas Hendrik Ilves ja tema kantselei töötajad. Kui keegi veel mäletab, siis enne presidendiks saamist oli Ilves ka Eesti sotside esimees.

Mõne kõnnitee lumest puhtaks lükkamine olnuks Kohtla-Järve sotsidelt võimudele tõhusam ninanips kui kõnekoosolek halli maja ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles