Võimuliit on unustanud puudustkannatavad inimesed

Helmen Kütt, riigikogu liige, SDE aseesimees
Helmen Kütt, riigikogu liige, SDE aseesimees Foto: sotsiaalministeerium

Peaminister Kaja Kallas on riigikogu ees korduvalt kinnitanud, et just toimetulekutoetuse tõstmine aitaks neid, kes kõige rohkem abi vajavad, kellel on kõige raskem.

Kuldsed sõnad! Seda enam, et jaanuari keskel teatas sotsiaalkaitseminister, et viivitamatult tuleb toimetulekupiir viia praeguselt 150 eurolt 200 euroni. Toimetulekutoetus on tõepoolest väga vajalik meede, millega riik aitab koostöös omavalitsustega puudustkannatavaid ja ajutiselt raskustesse sattunud inimesi. Näiteks 2020. aastal sai ligikaudu 10 000 leibkonda seda toetust.

Paraku pole Reformierakonna poliitikute igati õigetele sõnadele järgnenud mitte ühtegi otsust ega tegu.

Keskerakonna liidrid eesotsas Jüri Ratasega võitlevad hoopis ennastunustavalt koroonatõendi kaotamise eest, olles täiesti unustanud ühiskonna kõige haavatavamad liikmed. Ma väga sooviksin, et riigikogu esimees seisaks kas või pooltki nii innukalt üksikvanemate ja töötute perede ning üksi elavate pensionäride eest, keda on vaesuses või suhtelises vaesuses elavate inimeste seas kõige rohkem.

Neid, kel on pööraste hinnatõusude tõttu raske, tuleb aina juurde. Inimesi ei löö rängalt mitte ainult kütte- ja elektriarved, vaid ka kiires tempos kallinevad toiduained ja paljud teenused. Ilma igasuguse statistikata võib sellele tõestust saada, kui suhelda toidupanga töötajate ja vabatahtlikega.

Tagasi üles