NÄDALA KUJU ⟩ Dmitri Dmitrijev

Põhjarannik
Copy
Dmitri Dmitrijev.
Dmitri Dmitrijev. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Riigikogu Ida-Virumaa saadikurühma esimees, keskerakondlane Dmitri Dmitrijev on erinevalt enamikust teistest parlamendi liikmetest olnud Venemaa agressioonile hinnangute andmisel vaoshoitud. Tema puhul ei hakka silma ei sotsiaalmeediapostitusi ega avalikke sõnavõtte, kus ta Putini režiimi tapatalgud Ukrainas hukka oleks mõistnud.

Pigem on ta kirjutanud sellest, et Ukraina aitamise kõrval peaks Eesti riik rohkem hoolitsema sõja mõjudega kaasnevate majanduslike kahjude hüvitamise eest oma maal.

Sel nädal kirjutas ta Põhjarannikus, kuidas riigieelarvest tuleks rohkem hüvitisi ja toetusi maksta ning samas vähendada aktsiise ja muid makse. Riigis võimul oleva erakonna parlamendi liikme poolt oleks muidugi seejuures vastutustundlik ja aus öelda ka seda, millistest allikatest selleks raha tuleb, kas riik peaks võtma laenu, loobuma mingitest varem kokku lepitud kulutustest või tõstma mingeid makse.

Küll aga väärib tunnustust, et kui riigikogu tunnistas neljapäeval Venemaa tegevuse Ukrainas genotsiidiks ja võttis vastu seaduseparanduse sõjasümbolite kasutamise keelamiseks, hääletas selle poolt ka Dmitrijev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles