NÄDALA KUJU ⟩ Katri Raik

Põhjarannik
Copy
Narva linnapea Katri Raik
Narva linnapea Katri Raik Foto: Madis Veltman

Narva linnapea Katri Raik tõrjus sel neljapäeval sama veenvalt nagu nädal aega varem volikogu esimees Vladimir Žavoronkov vastasleeri katsed ta võimult tõrjuda.

Keskerakonna jaoks oli need tagandamiskatsed täienduseks viimaste aastate äpardumiste jadasse. Kuid nende poolt paarikümne aasta jooksul piirilinnas loodud ja isiklike huvidega punutud valitsemissüsteemi muutmine on justkui miiniväljal liikumine. Katri Raik on ausalt tunnistanud, et nii palju kompromisse oma südametunnistusega kui viimase poole aasta jooksul pole ta varem pidanud tegema kogu senise elu jooksul. Vastasel juhul ei oleks ta praegu enam Narva linnapea ja selle linna juhtimine oleks endiste tegelaste käes.

Loodetavasti toob äsjase tagandamiskatse üleelamine vähemalt mõneks ajaks rahu ja linnavalitsus saab keskenduda nendele eesmärkidele, mida enne valimisi lubati. Katri Raigil on praegu nii linnaelanike kui ka Eesti laiema avalikkuse ja poliitilise eliidi toetus. See tuleb võimalikult kiiresti konverteerida tulemusteks, mida tajuksid muutusena elu paranemises ka narvalased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles