Karuputke tõrjele lõppu ei paista

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Suurtes karuputkekolooniates tuleb tõrjet teha kuni 12 aastat, seejärel hoitakse sellel paigal veel sama kaua aega silma peal.
Suurtes karuputkekolooniates tuleb tõrjet teha kuni 12 aastat, seejärel hoitakse sellel paigal veel sama kaua aega silma peal. Foto: Keskkonnaamet

Ida-Virumaal kaevatakse Sosnovski karuputke taimi välja või mürgitatakse tänavu ligemale 700 koloonias kokku 167 hektaril.

Ohtliku võõrliigi, Sosnovski karuputke tõrjumist alustas keskkonnaministeerium 2005. aastal. Kolooniaid hakati tasapisi kaardile kandma juba mõni aasta varem, ent alguses oli neid suhteliselt vähe teada. Mida aeg edasi, seda rohkem hakkasid kolooniaid või ka üksikuid taimi märganud inimesed neist teada andma ning igal aastal tekib ja leitakse aina uusi kohti. Meie maakonnas näiteks on viimasel kahel aastal juurde tulnud 60 uut kolooniat.

Ida-Virumaal olukord väga hull ei ole, leiukohti on Eestis keskmiselt, ütles keskkonnaameti loodushoiutööde spetsialist Reelika Juuse. Küll aga teeb siin kandis tõrje kohati keeruliseks ligipääs kolooniale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles