Maaomanik pani protestiks tolmupilvede vastu tee autodele kinni

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Tee sulgenud palgi ees seisnud Heli Vilumets selgitas kõigile teistkaudu sõitma sunnitud autojuhtidele, miks sellist äärmuslikku teguviisi vaja on.
Tee sulgenud palgi ees seisnud Heli Vilumets selgitas kõigile teistkaudu sõitma sunnitud autojuhtidele, miks sellist äärmuslikku teguviisi vaja on. Foto: Riho Vilumets

Suurte veokite tõttu pidevat tolmuterrorit kannatav pere tõstis oma maal asuvale kruusateele kaheks tunniks palgi ette, lootes niiviisi kaua kestnud probleemile vallavõimu tähelepanu tõmmata.

Vilumetsade pere on oma Ojamaa küla kodus juba aastaid kevadest sügiseni pidevas tolmupilves elanud. Majast umbes kahesaja meetri kaugusel kulgeval kruusateel sõidavad päevas kümned ja kümned autod. Sõiduautodega polegi asi teab mis hull, aga sõidavad ka rasked killustikuveokid. Nii tihedalt, et ühe järel õhku paiskunud tolmupilv ei jõua veel õieti maha langedagi, kui juba järgmine tuleb.

Kõik need autod saaksid ka teist teed kaudu sihtpunkti sõita, aga see tähendaks suure ringiga sõitmist ja arvestatavat ajakulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles