Narva plaanib taastada Rüütli tänava ajaloolise kvartali

Ilja Smirnov
Copy
Sõjaeelne Narva, sealhulgas Rüütli tänav ja kavandatav kvartal, Fjodor Šantsõni maketil.
Sõjaeelne Narva, sealhulgas Rüütli tänav ja kavandatav kvartal, Fjodor Šantsõni maketil. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise amet andis teada Rüütli tänava ajaloolise kvartali ja selle lähiala detailplaneeringu koostamise algatamisest. Planeeringuala asub vanalinna südames raekoja ja raekojaplatsi naabruses ning selle pindala on ca 2,2 ha.

Praegu paiknevad selles kohas hruštšovka, peagi lammutamisele minev endine lasteaed ning tühermaa. Sellel tühermaal on maapinna all peidus sõjaeelse Narva majade ja tänavate vundamendid.

Detailplaneeringu eesmärk on planeeringualal ajaloolisest tänavavõrgust ja hoonestuse mahtudest lähtuvalt kvartalite loomine, ajalooliste tänavate taastamine ja ehitusõiguse andmine taastatavate kvartalite hoonestamiseks, olemasolevate suurte kinnistute kruntimine ning maakasutuse sihtotstarvete määramine, tehnovõrkudega varustamise, liikluskorralduse, arhitektuur-ehituslike, muinsus- ja keskkonnakaitse ning heakorrastuse põhimõtete määramine. Planeeringuga tuleb ette näha ka vajalike servituutide seadmise võimalused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles