Narvas annab kontserdi Valgevene kultusbänd Lyapis Trubetskoy

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Lyapis Trubetskoy liider Siarhei Mikhalok.
Lyapis Trubetskoy liider Siarhei Mikhalok. Foto: Instagram

5. augustil kell 20 esineb Narva Vaba Lava kultuurihoovis kaheksa aastat kestnud pausi järel taas kokku tulnud Valgevene rokkbänd Lyapis Trubetskoy. Kontserdi deviis on "Narva on Ukrainaga!", pilet maksab 10 eurot.

Kultusbänd Lyapis Trubetskoy loodi 1998. aastal ja kogus kiiresti populaarsust. Bändi liider Siarhei Mikhalok on tuntud nii muusiku kui ka Aleksandr Lukašenka ja Vladimir Putini režiimi vastu võitlejana.

2010. aastal kanti Lyapis Trubetskoy Valgevenes ja 2015. aastal Venemaal keelatud bändide nimekirja. Valgevenes süüdistatakse Mikhalokki Lukašenka solvamises, Venemaal rahvusvaenu õhutamises.

17. märtsil 2014 teatas Siarhei Mikhalok bändi laialisaatmisest ning asutas mõnda aega hiljem uue kollektiivi nimega Brutto Nostra. Lauludest "Belarus Freedom", "Не быць скотам", "Грай" ja "Войны Света" said Valgevene ja Ukraina vabaduse eest võitleva rahva hümnid.

2022. aastal, pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse, kutsus Mikhalok oma legendaarse bändi taas kokku.

Eelseisval kontserdil Narvas kõlavad Lyapis Trubetskoy esituses uue kuue saanud vanad tuntud hitid.

Kontserdi ühe korraldaja Anna Kalinina sõnul püüdsid nad piletihinnad võimalikult madalad hoida, et kõigil soovijail oleks võimalus legendaarseid rokkmuusikuid kuulama tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles