Riigiametnikud sõitsid nädalaks Ida-Virumaale tööle

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ametnike välitööd algasid Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumis avakonverentsiga, kus kõlasid ettekanded Ida-Virumaa haridusest, tööhõivest, majandusest, julgeolekust ja muust.
Ametnike välitööd algasid Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumis avakonverentsiga, kus kõlasid ettekanded Ida-Virumaa haridusest, tööhõivest, majandusest, julgeolekust ja muust. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Selle nädala esmaspäevast reedeni toimuvad Ida-Virumaa kohalikes omavalitsustes ametnike välitööd. Nädala jooksul arutlevad riigi- ja kohalikud ametnikud ning ettevõtjad Ida-Virumaa probleemide ja lahenduste üle, keskendudes haridusele, elukeskkonnale ja keskkonnale.

Avakonverents peeti Eesti kaevandusmuuseumis Kohtla-Nõmmel.

"Riigi pikaajaline strateegia "Eesti 2035" näeb ette Ida-Virumaa majanduse restruktureerimist, et selles oleks keskne roll töötleval tööstusel ja IKT-sektoril. Õiglase ülemineku fondist on selleks ette nähtud üle 330 miljoni euro. Sellise ressursi täpseks suunamiseks on vaja teha tihedat koostööd kohalike omavalitsustega ja ametnike välitööd on selleks suurepärane formaat," ütles riigisekretär Taimar Peterkop avakonverentsil kõneldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles