NÄDALA KUJU ⟩ Peep Peterson

Põhjarannik
Copy
Peep Peterson.
Peep Peterson. Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Uus tervise- ja tööminister Peep Peterson käis esmaspäeval kohtumas Narva elektrijaamade ametiühingujuhtidega. Ja kuigi päevakavas olid pigem energeetikat ja selle tulevikku puudutavad küsimused, oli õhk elektrit täis hoopis muust.

Energeetikute ametiühingu ridadest kostis pahameelt juba siis, kui elektrijaama territooriumile suur Ukraina lipp tõmmati. Kõvemat häält tehti, kui heakorrastuse ettekäändel viidi minema elektrijaamas punamonumendina seisnud kahur. Narva tanki teisaldamine andis hagu juurde. Küsiti suisa, kas energeetikud võivad hakata streigiga ähvardama.

Ent midagi sellist ei juhtunud. Endine Eesti ametiühingute juht Peterson ütles, et põgusalt tankist küll räägiti, aga seda tundlikku teemat väga palju ei torgitud.

"See, mis tehtud, ei ole võib-olla ilus ega ka mitte hea, kuid see kõik on juba möödas ja me peame edasi liikuma," sõnas ta.

Tundub, et tankist Narvas nii suurt konfliktiallikat ei saanud, kui oodati-kardeti. Küllap oma osa on selles, et Ukrainas sõdival Venemaal pole jõudu samal ajal siin kirgi kütta ja ka kohalikel provokaatoritel pigistas politsei aegsasti kõri kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles