Jõhvis annab kontserdi Prantsuse tippdžässpianisti kvartett

Põhjarannik
Copy
Koos Jean-Marie Machadoga astuvad Jõhvi kontserdimaja lavale hinnatud saksofonist ja flöödimängija Jean-Charles Richard, tšellist ja kontrabassimängija Vincent Ségal ja löökpillivirtuoos Zé Luis Nascimento.
Koos Jean-Marie Machadoga astuvad Jõhvi kontserdimaja lavale hinnatud saksofonist ja flöödimängija Jean-Charles Richard, tšellist ja kontrabassimängija Vincent Ségal ja löökpillivirtuoos Zé Luis Nascimento. Foto: Eesti Kontsert

Reedel, 7. oktoobril esineb Jõhvi kontserdimajas koos omanimelise kvartetiga Prantsuse säravamaid džässpianiste ja improvisaatoreid Jean-Marie Machado.

Marokos sündinud pianist Jean-Marie Machado on klassikalise haridusega muusik, täis improvisatsiooni- ja loominguvaimu. Talle meeldib end määratleda nüüdisheliloojana, kes on avatud paljudele suundadele.

Viimase kolmekümne aasta jooksul on ta viljelnud džässi, kirjutanud kompositsioone klassikalistele koosseisudele ning löönud kaasa interdistsiplinaarsetes projektides.

Kõigis neis võib tajuda tema kultuuripärandit: sündinud ja veetnud lapsepõlve Marokos perekonnas, kus ema oli itaalia-hispaania päritolu ja isa portugallane, õppis ta klassikalist klaverit Catherine Collard'i juures ning tuli džässmuusika juurde iseõppijana Prantsusmaal. Seega ei tunne tema looming riigipiire ning sulatab eri kultuure ja keeli ühtseks muusikaliseks tervikuks.

Oma viimasele albumile "Majakka" (soome keeles "majakas" − selline nimi valiti sõna kauni kõla pärast) on pianist koondanud teoseid, mis on aegade jooksul lisanud värvi tema muusikalisele teekonnale ja inspireeritud tema kultuuripärandist.

Lisaks Machadole astuvad kontserdil "Majakka" kvarteti koosseisus lavale hinnatud saksofonist ja flöödimängija Jean-Charles Richard, tšellist ja kontrabassimängija Vincent Ségal ja löökpillivirtuoos Zé Luis Nascimento.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles